Informații obiective despre politicieni și alegeri - Harta Politicii Din România
ex: "basescu", "d1 prahova", "magheru bucuresti", etc

Regatul meu pentru context

Începând de azi, pentru fiecare politician încerc să găsesc aproape automat caracteristicile acestuia în presă.

Mai precis, identific chestii de genul “primarul Sibiului” sau “preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România” și apoi le afișez pe pagina persoanei respective, cu un link către sursa de referință care a făcut afirmația respectivă.

Asta are două scopuri:

  • În timp, să pot vedea ce au fost diverse persoane în trecut. Peste ceva vreme nimeni nu va mai spune despre Lucian Croitoru că a fost consilier BNR, ci vor spune “fostul premier”. Vreau să pot păstra istoria asta trecută, ca un fel de CV.
  • Mă ajută să descopăr fapte despre anumiți politicieni fără să citesc ziarele, și fără a avea o sursă autoritară și dedicată. Asta în principal pentru funcții de genul “președintele PC”, lucru care probabil e scris undeva pe vreo pagină a PC, dar greu de parsat și găsit.

Din doar câteva zile de știri am aflat deja că Popa Daniela este “președinta PC” și de aceea tot apare în presă săptămâna asta, Johannis Klaus este “primar al Sibiului, cetățean român de etnie germană” și Lucian Croitoru a fost “consilier ar guvernatorului BNR”.

Mă aștept ca în timp asta să îmbunătățească semnificativ calitatea paginilor individuale pentru că adaugă fapte concrete, importante și greu de adunat, multe dintre care îmi scăpau până acum.

2 Responses to “Regatul meu pentru context”

  1. Vivi says:

    Excelent link, mulțumesc.

    Aflasem de NewsMix mai demult și uitasem de ei, grafice de genul ăsta sunt exact ceea ce vreau și eu să fac. :-) E bine de știut că există interes, yay!

    NewsMix par să facă multe statistici și topuri, dar probabil că o să pot implementa cam 80% din ce fac ei, restrâns doar la politicieni. În mod cert o să îmi fie foarte util drept punct de referință și control.

Leave a Reply





hartapoliticii.ro © 2004-2009
Toate datele de pe acest site sunt oferite cu caracter orientativ. Folosind acest site acceptați că autorii nu își asumă nici o răspundere pentru corectitudinea acestor informații.
Dacă aveți întrebări, sugestii sau opinii, vă rog să mă contactați.